Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta

Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta

Proiectul pentru reabilitarea si extinderea Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta, a presupus reabilitarea a 3 corpuri de cladire construite etapizat inainte de 1940.
Cladirile existente aveau un regim de inaltime demisol, parter, etaj 1 si mansarda, alcatuite din pereti structurali din zidarie de caramida, rigidizati ulterior cu samburi (stalpi) din beton armat numai la corpul central.

parchet constanta2 parchet constanta1

 

Consolidarea a fost complexa. Pentru doua dintre corpuri, cele marginale, a constat in realizarea unei structuri noi pastrand o parte din peretii existenti ca si pereti nestructurali. Pentru corpul central, cel care mai fusese consolidat, au fost necesare subzidiri, plansee din beton noi si alte lucrari specifice.

parchet constanta parchet constanta3

Anul proiectarii: 2008

Expert tehnic: Prof. dr. ing. Maria Darie

Ingineri structura: ing. Florin Gheorghiu si ing. Catalin Rosu

Arhitectura: Arhitect Studio CN – arh Cristian Nicolae, arh. Cristina Oprescu