Locuinta individuala pe Valea Budului

Locuință P+E situata lângă orașul Bacău în satul Valea Budului.

ARHITECTURA: arh. Florin Adamescu

STRUCTURA: ing. Florin Gheorghiu, ing. Cătălin Rosu, ing. Joița Loredana

INSTALAȚII:

Electrice – ing. Mircea Moisa (Elimo Plus),
Sanitare – ing. Constantin Martinov (POLI – I),
Termice – ing. Laszlo Baro (Clina.ro)

PEISAGISTICA – arh. peisag. Sorin Ciorapciu (Babylon Garden)

FOTO: Vlad Pătru, Florin Adamescu

“Proiectul este un dialog intre arhitectura contemporana si peisajul rural, generos prin natura lui dar destructurat prin intervenție umana. In lipsa reperelor ce tin de logica spatiului construit, in zona, demersul a fost de a urma sugestiile elementelor naturale pentru a determina scara constructiei si modelarea ei in cel mai bun raport cu contextul.” – arh. Florin Adamescu din panoul de la anuala de arhitectura 2015.

O casa simpla ca structura de rezistenta dar complexa ca funcționalitate și aspect. Proiectul a fost realizat in anul 2011 si finalizat complet in 2015.

Arhitectura

Planurile de nivel prezinta compartimentarile interioare care constau intr-un birou, o camera de zi, un loc de luat masa, o bucatarie si alte spatii tehnice.  Langa corpul de locuit mai exista o crama semi-ingropata si o anexa.

parter_cezar
Plan parter

 

etaj_cezar
Plan etaj

Structura

Structura de rezistenta este alcatuita din cadre din beton armat formate din stalpi si grinzi. De regula grinzile au inaltimea de 60cm si latimea de 25cm, iar stalpii au dimensiunile 40x40cm. Etajul are o forma circulara si a fost necesar ca unul dintre stalpi sa fie asezat pe o grinda.

cezar0
Plan fundatii
cezar1
Detalii de armare
cezar2
Detaliu rezemare stalp pe grinda